Mor lilla mor vem är väl som du

Idag har jag firat morsdag hos min mor i Hagsta, ja pappa Rolf räknas ju in i familjen också förstås. Det har varit en fantastisk dag med underbart väder och god mat samt kaffe och tårta. Mor fick blommor och blader, men lotter av mej för att hon skulle kunna vinna en miljon var det tänkt. Det slutade med 60 kr och det är ju början på en miljon har man fått sig sagt. Men mor var lika glad ändå och det är hon känd för att vara. Jag går hemma fortfarande och linkar runt med onda knän. Något jobb i sikte finns inte och ortopeden har inte hört av sig. Jo jag har sökt ett jobb i Enköping för att testa hur Bemannia tänker när dom anställer folk. Jag är fullt övertygad om att när man är över 50 då är man passé. Så enkelt är det, finns inga andra förklaringar. Så nu tänkte jag att jag söker ett jobb i annan stad så får vi se. För jag har sökt många jobb inom Bemannia men aldrig ett enda napp. Det var ett vik som växeltelefonist så skulle jag få det så får jag lösa det då. Tänk att Sverige vann stora eurovisionstävlingen i Baku. Det trodde inte jag, var rädd att dom ryska gummorna skulle ta hem vinsten. Nej nu ska jag sätta mej och sticka men jag säger inte vad för då avslöjar vi en hemlis. Min syster brukar läsa min blogg så jag kan inte säga vad det är nu men så småningom så ska jag visa er vad det är. Ha det så bra, tänk på att mellan hägg och syren är det den bästa tiden på året.

Helt plötsligt så kom soffan till använding.

Ja nu funderar nog många vad jag menar med det. Men hos mej så är det så att mina katter styr lite för mycket. Jag bor hos dom kan man säga och inte tvär som. Men nu fick jag en energikick av det slag jag aldrig sett tidigare och som innebar att jag snurrade runt med alla möbler i rummet. Men det visade sig att det blev till det bättre. Helt plötsligt efter att ha dammsugit soffan ett par timmar och lagt över ett gammalt lakan så gick den att använda för sitta i och framför allt att LIGGA i. Jag tog mej en eftermiddags lur i den igår, och gud så skönt. Risken är ju nu att jag kommer att " lura till" i den en stund varje dag. Jag fick så trevligt främmande igår av Maria från Skatten. Det var jätte trevligt eftersom man ses inte så ofta. Hon går och väntar på en liten missekisse från Nyköping och jag är lika förväntansfull på lilla Elsa. Då blir det jag som hälsar på hos henne. Idag har jag gått igenom platsbanken men inget nytt jobb som går att söka. Enligt arbetsförmedlingen så vill dom att man ska söka jobb i Uppsala för det är där jobben finns. Men för en utsliten snart 55 årig tant med rassliga ben då är det inte så lätt att fara land och rike runt. Det är min måndag idag att vara med barnbarnen. Vendela dyker upp efter kl 15 då går vi hem till dom och börjar med läxor och sen blir det middag. Kevin skulle följa med sin bästa kompis hem efter skolan så han dyker upp senare. På lördag är jag medbjuden på Cirkus med barnbarnen. Det var många år sedan jag var på Cirkus så det ska bli spännande. Ha det så bra och testa på att ta Er en lur i soffan men jag varnar er det är beroendeframkallande.

Det regnar regnar ...jag blir så blöt om skor och strumpor

Maj månad, vinbärsbuskarna utanför köksfönstret är så det härligt gröna. Den ljusa gröna färgen som kommer på våren. Den sista veckan har det blommat ut ordentligt bland träden. Det är kul att jämföra träden varje morgon när jag går till bussen, hur mycket mer blad det kommit på grenarna. Jag sitter och gruvar mej för att gå till affären, det vräker ner regn. I och för sig så drunknar man ju inte av att gå ut utan på sin höjd blir man bara blöt utanpå. Men man blir ju så lat och bekväm ibland. Det som får mej att klä på mej och gå ut är soporna som står i hallen. Jag tror nästan den rörde på sig, nej jag skojar bara. Sen återstår det att skriva en handlingslapp, då uppstår nästa problem vad ska jag handla, vad ska vi äta.? På onsdag börjar jag stämpla igen, efter en lärlingstid på Byggnadsupplysning i Sveriga AB. Det har varit en trevlig tid med nya och framför allt unga arbetskamrater. Jag har lärt mej otroligt mycket på dom här 9 veckorna. Trots att jag sökt flera andra jobb under tiden så kommer det att bli tufft att hitta något. Jag tycker att arbetsgivarna ska specifiera mer noggrant vad dom söker för person, samt ålder. Det skulle spara både tid och pengar för alla parter. Jaha då är bara att spotta i nävarna och komma igång med sökandet efter det ultimata jobbet som ger en pengar och mer frihet. Tror ni att ett sådant exsisterar ??? Nej det är bara i mina drömmar som det finns. Jag tror nästan solen vill komma fram bäst jag skyndar till affären. Hej svejs alla glada människor.

RSS 2.0