Varför säger vi missommar...när det heter midsommar ?!

Hörde en rolig insändare från Radio Dalarna i helgen. En man hade retat upp sig så till den grad att han stammade när han pratade. Han var så ursinning på att vi svenskar säger missommar istället för midsommar. Jag tror jag måste ställa mej på den sidan där vi säger missommar.
Så nu måste man börja artikulera bättre när man pratar så det blir rätt. Hur ska en ej svenskfödd person veta att det heter midsommar om vi hela tiden säger missommar. Ibland är dom bättre på svenska än vad vi " svenskar " är när det gäller grammatiken. Det fick jag erfara när jag arbetade med tjej från Bosnien. Hon ställde frågor till mej ibland som jag inte kunde svara på.
Jag har haft en skön och lugn midsommar i Hagsta med mamma och pappa Rolf. Mamma och jag tog fram stickningen ett tag. På midsommardagen kom syster från Falun med sin nya katt Godis. Hon var mysig och pratig på ett roligt sätt, hon lät som duva när hon pratade. Så vi tror hon hade missuppfattat det hela, hon gick omkring och trodde hon var en duva istället för en katt.
Nu är jag hemma igen och med vad innebär. Katterna skällde ut mej så fort jag kom innan för dörren. Dom gillar inte när jag åker bort. Hade haft en kattvakt här som sa att Spöket hade legat under sängen hela tiden.
Nej nu ska jag ta mej en kopp kaffe på altanen och titta på min fina rabatt som jag har fixat.
Ha det så bra. Kram till Er alla.
 

Hur går man ner 20 kg......?

Oj oj oj nu har man fått domen: gå ner 20kg återkom i höst då planerar vi operation. Det är ord och inga visor det från doktor Peter på ortopeden. Han tyckte verkligen att mina båda ?! knän var risiga, värst det vänstra. Så nu vet man vad man har att vänta det här året. Han hade undersköterska med och hon nickade samstämigt. Regnet vräker ner och det smäller till ibland , åska. Cecilia och Vendela som cyklar från köpis nu gud va blöt dom ska bli.Vilken tur vi hade med vädret i morse på skolavslutningen. Solen sken och det var så härligt när vi satt ute och fikade. Så har någon några bra tips på vad jag ska äta för att gå ner i vikt så är jag öppen för alla förslag. Kruxet är att jag kan inte motionera som jag skulle vilja. Någon kortare promenad klarar jag väl av men inga långa. Jag tror själv att det enklaste är nog att räkna kalorier helt enkelt. Jag får kolla upp hur många man ska stoppa sig och sedan hitta rätt mat som passar. Mycket sallad med alla möjliga ingredienser. Ska skaffa mej en grill så jag kan grilla också ute på altanen. Men ett glas vin ska jag unna mej ibland i alla fall. Tror ni inte tårarna kom när barnen sjöng Den blomster tid nu kommer. Då går det inte att sjunga med för rösten sviker då. Ha det så bra alla och var rädd om varandra. Moxan

Ja vad ska man hitta på i sommar.

Hej igen mina kära och nära. Det känns otroligt långt när man tänker på att man ska gå hemma i sommar. Vissa är kanske avundsjuk på att man bara går och drar fötterna efter sig. Men så roligt är det inte att vakna varje morgon och känna att ingen behöver en. Man är ju en fantastisk resurs om man tänker efter , jag har över 30 års arbetslivserfarenhet och ingen efterfrågar den. Visst blir man lite fundersam då. Har arbetssituationen förändrats så mycket att man passar inte in längre. På onsdag är det skolavslutning här i Valbo, så den måste man gå på. Mina barnbarn måste man ju se när dom har sina nya kläder och är fina. Det är ju väldigt speciellt med skolavslutningar , alla barnen som är så förväntansfulla inför sommarlovet. Men det är svårt att hålla tårarna borta när dom sjunger Den blomstertid nu kommer. Ju äldre jag blir ju värre är det. Nej nu måste jag ta hand om mina barnbarn men vi hörs snart igen. Glöm inte lägga kommentarer på min blogg. Det är kul se vad ni tycker om det jag skriver. Kram Moxan

RSS 2.0