Jag ska börja på BUS

Bus står för Byggnadsupplysning, där ska jag börja som lärling. 54 år men lärling, det ni. När jag fick det förklarat för mej så insåg jag att det vara inte så dumt. Då har jag tid att känna mej för om det här passar mej. Samma "lön" som tidigare alltså a-kassa, men det heter aktivitetsstöd och kommer från försäkringskassan.
Det är noga att pengarna tas från rätt konto.
Har hunnit varit till Falun och packat flyttsaker hos min syster. Hon har sålt sin lägenhet och ska hyra ett hus utanför Falun i Gråsala heter det. Väldigt charmigt måste jag säga. Där går det allt från grisar till vargar på vägarna. Vi får hoppas hon kommer till sitt paradis för hon längtar verkligen. Det första som händer är att hon ska skaffa katt. Vilket låter riktigt trevligt tycker en sann kattälskare.
Det kommer att kännas lite annorlunda till veckan när man måste upp 6.30 varje morgon. Då kan man inte gå och spöka i nattlinnet halva dan.
Necessär med hjärtaa
Denna necessär har jag sytt och tänkte att de trevliga flickorna i Hamrånge Slöjdare ska få se hur jag får till dom. Flickorna ska även få sy sina egna. Mer om det nästa gång.
Kram på er alla och njut av sportlovet.

Ge mig tips om hur dagarna ska gå.

Oh hjälp va det är tråkigt att bara gå hemma. Jag blir tokig av att bara sitta, ligga och lösa korsord. För sanningen är att det finns inga jobb jag kan söka. Vet man inte det så blir man upplyst om det i tidningen varje dag.
Man skulle vara 25 år, blond och en massa erfarenhet av arbete. Visst är det väl så dom vill att det ska vara.
Men vad ska vi göra med oss 55+ som är gråhåriga men med massor av erfarenhet av flera arbeten. Ska vi kanske stoppas in i något bergrum där vi kan sitta och sticka.
Ja ja den som lever får se.
Jag har varit och klippt klorna på Henkelarsson för första gången. Han har varit slö med att vässa dom på min hembyggda klösbräda. Det gick jättesnabbt och han var mycket duktig. Nu hör jag inte när han går över golvet som jag gjorde tidigare. Nu kan han smyga utan att jag vet vart han är.
HenkeLarsson 6 år fyllda
Det här min gullgubbe det. Fyllde 6 år igår på alla hjärtans dag.
Ha det så bra där ute, ta det lugnt i trafiken.

Telefonen är sååå tyst

Vad har hänt igentligen, allt är så tyst. Är det lugnet före stormen tro? Dagarna är långa, tråkiga och tröttsamma. Det enda är att katterna börjar få fnatt. Får toksspring i benen, far ut och in genom altandörren som om dom vore tokiga.
När dom möts så hoppar dom flera decimeter upp i luften för att sedan springa åt varsitt håll. Ser jättekul ut och jag får mej ett gott skratt.
Det har inte hänt något på jobb fronten och hur lång tid det tar för en remiss att ta sig till ortopeden och för att ligga och vänta på sin tur vet jag inte. Så man går i väntans tider kan man säga.
Har sökt 7 jobb ! faktiskt både i Gävle och i Hudiksvall. Men just nu är min dotter det jobbigaste momentet för hon är också utan jobb. Hon blir så nervös av att inte ha ett jobb, hur jag än förklarar så förstår hon inte vad jag menar. Eller så vill hon inte, för hon är inte dum den tjejen.
Min prinssessa har ju hittat SIN prins som också bor i Ockelbo. Han med stort M och volvo, villa och vovve.
Nej nu ska jag smaka på min nybakade pepparkaka och ta en kopp kaffe till.
Var rädd om Er vi hörs snart igen.

RSS 2.0