Vilken höstdag i dag också...

Det är klart att höst solen lyser och det är så höstlikt ute när jag är sjuk. Har åkt på en virus attack igen jag blir tokig. Min dotter är nästan sämre än mej, så inte vet jag vad vi ha gjort för att förtjäna detta.
Jag bara ligger och hackar i sängen för att efter en stund ta mej till köket för att dricka något nyttigt så halsen lugnar ner sig.
Jag som hade velat träffa mina arbetskamrater och jag hade tänkt åkt på stickkafé i Hagsta imorgon. Men det kommer jag inte att orka. Man skulle få prova på näverstickning och jag tyckte det lät trevligt. Sen känner jag några av dom som brukar gå på dessa stickkaféer och dom är så mysiga och gulliga. Jag kan rekommendera detta för er som gillar stickning, onsdag 28 sept kl 18.00 i Hagsta gamla skola (röd byggnad).
Tänk att min mormor har gått i den skolan man kan inte fatta det, att den är så gammal.
Ni tittar väl på TV1 ikväll programmet Vem tror du att du är. Det är riktigt intressant och hur man kan få fram information om våra förfäder. Förra gången var det Måns Herngren som alltid trott att han härstammar från vallonerna men tji helt fel, han kom från en ort som hette Herne. Han blev väldigt förvånad då.
Det är oftast en helt annan person när man ser kändisarna i detta program än när dom är på TV i andra sammanhang. Det gillar jag när man ser dom som den person dom är. Oj va djupt det blev, men det bjuder jag på.
Nu orkar jag inte mer idag.
Ha det så bra och passa er för viruset som härjar runt nu.

Efter regn kommer sol

Skönt att solen tittar fram efter ett gräsligt regnande. Barnbarnen skulle ha en skogsdag i dag med skolan så då är man glad om det inte regnar. Den här veckan får jag ta hand om dom hela två dagar !! En av dom har redan hamnat på Youtube, kommit med på en film från höstcruisingen här i Gävle.
I söndags var jag tvungen att ta bort en av mina älskade katter. Hon var så dålig, jamade och skrek samt kunde inte gå. Visst har hon varit risig ett tag men att det skulle gå så fort dom sista dagarna gjorde mej förtvivlad. Jag har sådan tur att jag känner en veterinär i Hagsta som heter Pia och hon hjälpte oss. Sedan fick Love sova i Hagsta skogen inlindad i en fin filt. Det är inte någon höjdare när man måste ta sådana här beslut. Men för hennes skull så var det bra, troligen var njurarna utslagna.
Jag måste bli bättre på att se när det inte är som det ska.
Dagens koll i platsbanken visade sig inte ge något positivt, samma gamla jobb som jag inte kan söka. Ett jobb jag har sökt var ute igen ?! Då förstår man ju att dom vill inte ha gamla tanter, eftersom dom har satt ut annonsen igen. Det kommer att bli tufft det här men jag är ju inte ensam om det. Vi är många därute som letar och letar efter ett arbete.

Nu måste jag plocka ihop tvätt för tvättstugan kallar på mej.

Ha det så bra och var rädd om varandra.

Stormen Katja

Ja inte var det så stormigt idag som dom förutspådde, men vi är kanske förskonade här uppe. Det blåser precis lagomt mysigt tycker jag. Av någon konstig anledning så gillar jag när det blåser kan inte förklara varför. Tänk att få stå vid havet och se när det stormar så skummet är alldeles vitt och det tar i så man nästan lyfter. Det gillar jag. Men jag har alltid varit lite speciell har jag kommit fram till på ålderns höst.
Idag har jag försökt med att få ordning på stämplingen och a-kassan gentemot Försäkringskassan och det är inte roligt. A-kassan har inte fått in rapporteringen ang dagarna som jag avverkat under min tid på Skatteverket. Försäkringskassan påstår att dom har skickat iväg den. Då står man mellan två stora "myndigheter" och inte vet något alls. Det är det här som kan bli tungt när man ska fajtas med dessa. För dom har alltid rätt , är inte det konstigt så säg. Dom gör aldrig fel, tror dom. Detta är bara början....
Träffen förra veckan var mycket trevlig. Grattis till en av tjejerna som fått nytt jobb det var det bästa.

Håll i hatten tills vi hörs nästa gång

Nu kommer syndafloden minsann

Hela himmelen är öppen, fortsätter det så här då regnar det nog in hos mej. Vilken tur att man får vara inne säger jag. Man ligger i sängen och bara myser med ett par katter intill sig, det ni. Igentligen borde jag gå och diska men vill inte. Det är mycket roligare att sitta här och skriva tok som jag hoppas någon läser i alla fall.
Jag har sökt två jobb i dag på Bemannia, ett här i Gävle och ett i Söderhamn. Något med kundtjänst hette det så jag testar väl och skickar in, man blir nog en bland 500 st skulle jag tro. Så hur stor är chansen att dom tar just min ansökan, ja ska vara för att jag lade upp en bild på mej. Har aldrig gjort det tidigare men det fanns möjlighet till det och man måste hänga med i dom nya tiderna. Fast det kan ju bli tvärtom också när dom ser bilden.
Håll tummarna för mej att jag får det här i Gävle så slipper jag åka så långt.
Kan inte förstå att den knepiga förkylningen ska hålla i sig så länge. Jag hade tänkt åka in till stan imorgon och träffa skattegänget " Läget ". Det ska bli trevligt hoppas bara att så många som möjligt kan komma.

Nej nu får det vara slut på det roliga jag måste diska.

Hej svejs i lingonskogen.

Jag kan inte lösa Melodikrysset, hjälp

Jag som brukar vara så duktig på melodikrysset kan inte längre fixa det. Jag är för gammal för allt, denna gerotransendensen som spökar överallt.
Hade sett framemot att få lyssna på melodikrysset i lugn och ro med en kopp kaffe och fylla i rutorna. Men tji vad jag bedrog mej där tog det stopp ganska snart. Ja ja jag får ringa mamma hon brukar fixa det. Fast idag är hon nog på Hagsta Skola på hemslöjdens dag och fixar fika till alla besökare. Hade tänkt åka ut och kolla lite men känner mej inge pigg, känt mej risig hela veckan. Dottern åker ut och hälsar på mormor så då blir det en till att pricka av som antalet besökare på skolan.
En trevlig sak var att jag träffade mina goa mysiga klasskamrater en kväll och det var verkligen trevligt. Så nu har jag bestämt att vi ska träffas hemma hos mej nästa gång. Tänkte fixa en afternoontee med engelska scones och goda kakor med marmelad till. När vi bodde på Gotland så hade dom så på Visby Hotell att man kunde fika på engelskt vis och det var supergott. Tyvärr så fick jag inte bo kvar så länge eftersom dottern krånglade hela tiden. Hon ville absolut inte bo på Gotland utan hon ville hem till Brynäs och sina gamla skolkamrater.
Nu är man inskriven hos arbetsförmedlingen igen och det gick snabbt och bra. Det är nu man ska börja vara orolig för när man får sina stämplingspengar. A-kassan har ju en förmåga att krångla till det när man precis ska börja stämpla. Det fattas alltid blanketter eller så har man glömt att kryssa i ett nej någonstans.
Ska koka mej en kopp the för det svider i halsen, sen lägger jag mej och vilar.

Ha det så bra och klä er varmt för nu börjar det bli kyligare.

RSS 2.0