Nu är jag tillgänglig för annat arbete

Första "lediga" dagen efter sommarjobbet i Hofors. Då hade jag väckarklockan på sju för då var det tvättstugan som kallade på mej. Jag hade inte tvättat på två veckor så jag visste inte om jag skulle vara tvungen att gå naken till tvättstugan.
Nu får man leka hemmafru då men jag har ingen gubbe, kan man kalla sig hemmafru då tro? Jag har en dotter och tre katter att ta hand om.
Har ni tänkt på vad tonåringarna använder till trosor, när jag vek ihop våra tvättkläder så märkte jag att mina var som luftballonger i jämförelse med hennes som knappt syntes. Det är inte mycket till tyg i dom och helst ska det vara spets på dom.
Ja ja man har ju paserat in i gerotransendensen. Nu blev ni alla imponerade av att jag kan så fina ord. Jag lärde mej det när gick gick på Komvux förra året. Svårt att förklara exakt men en lätt förklaring är att man som jag har passerat 50 då tar man lättare på saker som man tidigare inte alls gjorde. Saker som jag skulle ha vänt upp och ner för tidigare ruskar jag på axlarna åt idag. Man ändrar sig i sina värderingar och sitt förhållingssätt till saker än vad man gjorde som ung. Jag märker det tydligt på mina döttrar, för precis så var jag då när jag var i deras ålder. Man blir riktigt fundersam på hur kunde jag vara så och varför sa jag så. Det är intressant med gerotransendensen, googla på det så får ni se.
Man har förhoppningsvis blivit klokare med åren, och tur är väl det.
Nej nu ska jag koka mej lite kaffe och sedan ska jag sprätta sönder kaffepaketet och sy en väska. Jag berättar mer nästa gång.
Ha det så bra och passa på att njuta av vädret.

Nerrääääkningen har börjat

Ja då har man inte många dagar kvar på jobbet, endast 5 dagar. På ett vis ska det bli skönt att slippa sitta på bussen över två timmar varje dag. Men vem ska ha koll på att allt är som det ska va i Kungsgården och Storvik och kossorna på ängen och sist men inte minst mitt trevliga tranpar. Visste ni förresten att trana heter grusgrus på latin.
Ja vi får hoppas att någon annan har koll på det. Vem vet jag kommer kanske att åka åt något annat håll sedan.
Det lär inte bli lätt att hitta ett jobb som passar mej med tanke på hur risig man är. Men jag har i alla fall fått nya stämplingsdagar och det känns tryggt.
Idag har jag haft barnbarnen sen klockan 10.00, och mer lär det nog bli när man blir hemma. Tänk att dom absolut ska ha pannkaka när dom är med mormor. Hur kommer det sig att alla barn älskar denna mjöliga, kladdiga och luktande maträtt. Den är ju så totalt onyttig men det är väl det som gör att den är en favorit.
Nej tacka vet jag en god sallad med massor av godsaker i och ett gott bröd och en härlig dressing till.
Måste ge er alla som läser min blogg ett tips på en god creme fraiche med fetaaost och soltorkade tomater som finns att köpa i kyldisken. Den är beroendeframkallande så jag måste varna er för det och ni äter den på egen risk.
I morgon får jag förhoppningsvis tårta hos min käre bror som fyller år. Sen dagen efter fyller min älskade mamma år. Så det blir till att festa ordentligt ett par dagar. Sen drar man åt svångremmen igen.

Ha det så bra, och var rädd om varandra.

En ledig dag

Det är fantastiskt att vara ledig en vanlig dag mitt i veckan. Man njuter på ett helt annat vis än en lördag och söndag. För att njuta totalt så tog jag mej ett fotbad samt hällde i lite sjöbris (Grumme) och lyssnade på radion och drömde mej bort.
Man fick känslan av att vara ute på sjön och det blåste ute men jag hörde trafiken från riksväg 80 så här gällde att drömma ordentligt.
Det är svårt att försöka göra något nyttigt man bara är här och nu. Jag borde ta tag i badrummet för det ser förskräckligt ut vid kattlådan. Men jag bara tittar och tycker sen händer inget mer.
Snart blir jag helledig för mitt jobb tar slut och då gäller det att göra något så man inte blir förslappad. Tur att man har vänner som man kan träffa och fika och prata skvaller med.
Ser fram emot 1 sept för då ska jag träffa några klasskamrater från den tiden man gick i grundskolan så det var på stenåldern som ni förstår. Nu är det risk för att dom andra avbokar träffen om dom läser det här, hi hi hi. Men jag älskar dom.

Ha det bra vi hörs.

En vanlig lördag.

Ja då har snart en vanlig lördag gått mig förbi, arbete samt tvättstuga hann jag med. Vaknade imorse och kollade termometern endast 5 grader kl 6 !!? Hjälp inte än tänkte jag. Hösten ska komma i slutet av september med kalla mornar och varma dagar och vackra färger i naturen. Det gillar jag.
Dottern är i en sommarstuga utan el så dom har kanske frusit i natt. Kan riktigt höra henne när hon kommer hem, oh gud va kallt det var i stugan vi frös som sjutton.
Jag ska avsluta kvällen med att se sista avsnittet av Hogberts dom sju dödssynderna. Har följt alla avsnitt och dom har varit bra så man måste ju bara se sista delen. I morgon väntar en ny arbetsdag så jag lägger mej efter filmen.
Tack för en bra dag.

Hej, Välkommen till Moxan

   Det är jag som är Moxan

Du är hjärtligt välkommen att följa mej i vardagen och mina funderingar. Jag skriver om allt som en vanlig enkel människa kan fundera över i sitt liv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0